Webbkarta

Nyheter

 • Marco Fratarcangeli bryter ny mark inom digital animering

  [2015-11-30] Nyligen mottog Marco Fratarcangeli vid Avdelningen för interaktionsdesign forskningsbidrag om 2,5 miljoner kronor från Vetenskapsrådet.

 • Visual Forum 2015 - årets visualiseringskonferens

  [2015-11-25] Över två hundra konferensbesökare deltog under Visual Forum 2015 på Lindholmen Science Park den 18 november. Där fick besökarna bland annat inspireras av digitala städer, virtuella obduktioner och 3D-upplevelser.

 • Marie Eneman i SVT nyheter om digitalisering och sexualbrott

  [2015-11-24] Vuxna som tar kontakt med barn i sexuellt syfte är inte ett fenomen som kommit med internet - men digitaliseringen har gjort det lättare för förövarna har hitta offer och verka i det dolda. Forskaren Marie Eneman vid institutionen för tillämpad IT har intervjuat dömda sexbrottslingar.

 • The Pac gör ström synlig och minskar slöseri av el [Aftonkuriren]

  [2015-11-13] The Pac är en svensk innovation som med sin unika design gör att du kan se ström. Vid en första anblick ser det ut som en vanlig grendosa, men i sladden rinner ett blått ljus som visar strömflödet. Doktorsavhandlingen som artikeln i Aftonkuriren refererar till är skriven av Anton Gustafsson, mer information i hittar du i publikationsdatabasen: https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/22386

 • Datavetenskap kvinnornas förstaval på Stanford [Aftonbladet]

  [2015-11-11] Stanforduniversitetet i USA flaggar för att en förändring är på gång när det gäller det mansdominerade området datavetenskap. Datavetenskap har för första gången blivit det mest populära valet av utbildning bland kvinnor som söker till Stanford. [Artikel i Aftonbladet]

Fler nyheter

Kalender

Fler händelser i kalendern

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?