Webbkarta

Nyheter

 • Henrik Sandklef om Javakurs i syriskt flyktingläger

  [2017-02-17] Under hösten kan syriska studenter i två olika flyktingläger läsa programmering på distans tack vare ett samarbete med Göteborgs universitet. Till årsskiftet planeras även en kurs i globala studier.

 • Nu läggs it-utvecklingen i daglig verksamhet

  [2017-02-13] Projekt har länge varit motorn i it-utvecklingen men nu sköts denna allt oftare genom den dagliga verksamheten. Johan Magnusson vid institutionen för tillämpad IT är en av dem som uttalar sig.[ComputerSweden]

 • Västsverige diskuterar forskning om samhällets digitalisering

  [2017-02-01] Den 31 januari träffades representanter från Västsveriges åtta lärosäten samt Västra Götalandsregionen för att diskutera aktuella frågor kring samhällets digitalisering.

 • Ny utlysning av WASP industridoktorander

  [2017-01-27] Wallenberg Autonomous Systems and Software Program (WASP) söker nu upp till 17 industridoktorander vid de fem partneruniversiteten. Sista ansökningsdag är 31 mars 2017.

 • Datorprogram lika bra som läkare på huddiagnostik

  [2017-01-26] En ny studie i tidskriften Nature visar att ett datorprogram kunde skilja vanliga former av hudcancer från ofarliga förändringar med lika hög säkerhet som tränade läkare.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?