Webbkarta

Nyheter

 • Tomas Lindroth intervjuas av TT om svenskarnas ökade användning av Instagram

  [2015-10-06] "Det som gör att det finns så många användare på Instagram är att det spänner över så många åldrar. Alla från far- och morföräldrar som följer sina barnbarn till nioåringar som öppnar egna konton", säger Tomas Lindroth till nyhetsbyrån TT apropå rapporten Svenskar och internet 2015 från internetstiftelsen IIS.

 • GU Ventures satsar på IT-lösningar för morgondagens hälsa

  [2015-09-24] Vi på GU Ventures arbetar med att utveckla idéer från Göteborgs universitet till kommersiella verksamheter och vi vill gärna komma i kontakt med dig som har en bra idé inom området e-hälsa.

 • Jan Ljungberg intervjuas i Sveriges Radio om civic innovation

  [2015-09-23] Hemmabyggda mätinstrument och hopskruvad laboratorieutrustning hamnar allt mer i händerna på vanliga medborgare. Det ger nya möjligheter att göra egna kartläggningar av miljöproblem, ett exempel på civic innovation, mobilisering av civilsamhället för att lösa samhällsproblem.

 • It-chefen har kört fast i fabriken och gjort sig själv irrelevant [IDG]

  [2015-09-16] CIO:n har byggt en kostnadseffektiv fabrik - och fastnat där. I framtiden får många CIO:er ansvara för ren it-drift, medan andra funktioner tar sig an digitaliseringen. Det spår styrningsforskaren Johan Magnusson, Göteborgs universitet. (Artikel i CIO Sweden, IDG)

 • Forskarintervju: Interkulturell kommunikation

  [2015-09-10] Nataliya Berbyuk Lindström arbetar som lektor på avdelningen för kommunikation och kognition vid institutionen för tillämpad IT. Forskningsområdet handlar om interkulturell kommunikation där fokus ligger på kommunikation inom vården.

Fler nyheter

Kalender

Fler händelser i kalendern

Kontaktinformation

IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

it-logga
Till sidans topp