Webbkarta

Nyheter

 • Internationellt ledande samverkansmiljö för AI placeras i Göteborg

  [2018-05-16] I dag, den 16 maj, lanserade digitaliseringsminister Peter Eriksson en internationellt ledande samverkansmiljö för artificiell intelligens (AI) - Data Factory & Arena. Arenan kommer att etableras i Göteborg på Lindholmen Science Park. (Pressmeddelande från Regeringskansliet)

 • Regeringen satsar på AI (TT)

  [2018-05-15] En ny miljardsatsning och vidareutbildningar på universitet och högskolor ska lyfta Sverige i den globala kapplöpningen mot utvecklandet av artificiell intelligens.

 • Digital Grammars sätter helt ny nivå för pålitlig översättnings-teknologi

  [2018-05-04] I över 20 år har de forskat på grammatisk översättning. Digital Grammars är ett kommersiellt resultat av en lång tids forskning. Företaget har utvecklat en mer effektivt och användarvänlig mjukvara för flerspråkig översättning baserat på avancerade metoder från olika områden i datavetenskap. Resultatet är en transparant och mer korrekt översättning till områden som exempelvis sjukvård och juridik där kontext och grammatik måste bli rätt.

 • Ny MSB-rapport från Ted Saarikko och Juho Lindman på temat IoT och säkerhet

  [2018-05-02] En kunskapsöversikt har tagits fram av Göteborgs universitet, institutionen för tillämpad IT på uppdrag av Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) med syfte att kartlägga vilka risker, hot och möjligheter som sakernas internet (Internet of Things, IoT) för med sig i ett samhällsperspektiv.

 • Beata Jungselius i Dagens Industri om Facebooks kris

  [2018-04-23] Doktorand Beata Jungselius i Dagens Industri om Facebooks kris.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?