Webbkarta

Nyheter

 • Programmeringskurs i Python med didaktisk fördjupning

  [2018-03-13] Detta är en kurs som riktar sig till verksamma lärare i matematik, utvecklad av institutionen för tillämpad IT på uppdrag av Skolverket. Kursen kan också läsas av lärare i teknik eller andra ämnen. Om du som lärare är intresserad av att läsa kursen - prata med din skolhuvudman. Om du som huvudman vill att dina lärare ska läsa kursen - hör av dig till oss. Axel Carlsson, utbildningshandläggare Tel: 031-786 5877 E-post: axel.carlsson@ait.gu.se

 • 25-års jubileum för arbetsmarknadsdag för IT-studenter

  [2018-02-13] Studenttidningen Spionen rapporterar om Gösta studentförening som för 25:e året i rad anordnar en arbetsmarknadsdag där studenter träffar potentiella arbetsgivare och får komma i kontakt med den IT-bransch som väntar efter studierna.

 • Vill du bli forskare inom lärande och IT?

  [2018-02-13] Nu kan du med lärarexamen söka forskarutbildning i tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap. Det är CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, vid Göteborgs universitet som öppnar för antagning till forskarutbildningen under våren 2018.

 • "Låt mobiltelefonerna användas i klassrummet" - Torbjörn Ott i DN

  [2018-01-31] Mobiltelefoner har setts som ett problem i klassrummet. Men rätt använda kan de bli en naturlig del av undervisningen hävdar forskaren Torbjörn Ott, som skrivit en avhandling i ämnet.

 • 9,5 miljoner kronor i forskningsmedel till tillämpad IT

  [2017-12-12] Det blev stor utdelning av forskningsmedel till institutionen för tillämpad IT från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, samt Vetenskapsrådet. ¿ Jätteroligt, det är ett kvitto på att vi forskar om relevanta frågor och håller kvalitet i vårt arbete, säger Jan Ljungberg, professor och viceprefekt för forskning vid institutionen.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?