Webbkarta

Medborgarskap i det digitala samhället: hur då då?

Seminarium

Digitaliseringen transformerar hela samhället. Vad betyder det för dig som medborgare? Hur påverkar det dig som patient, kund och elev? Hur påverkas samhällsfunktionernas relation till medborgarna?

Digitalisering är en kraft som påverkar alla samhällssektorer. Den utmanar befintliga strukturer och öppnar för nya möjligheter för hur vi lever, konsumerar, roar oss, reser, utvecklar och upprätthåller sociala relationer, hur varor och tjänster produceras, hur vi utvecklar och kommunicerar kunskap och hur vi gör affärer. Den ger också nya förutsättningar för utbildning, demokrati och medborgarskap och alla generationer påverkas. Frågan är vad digitaliseringen betyder för medborgaren när den slår igenom med full kraft. Vad händer med oss som patienter, bankkunder, mediakonsumenter, elever och lärare? Är digitaliseringen av samhället en dröm eller mardröm, leder den oss mot en ljus framtid eller mot ett 1984-samhälle?

Föreläsare: Fredrika Lagergren Wahlin, Göteborgs universitet Hanife Rexhepi, Högskolan i Skövde Julia Pennlert, Högskolan i Borås Jörg Pareigis, Karlstads universitet Lars Svensson, Högskolan Väst Magnus Almgren, Chalmers Pernilla Nilsson, Högskolan i Halmstad

Datum: 2017-07-03

Tid: 16:30 - 17:50

Kategorier: IT

Plats: Strandvägen, H528, Almedalen, Visby

Evenemangslänk: Läs mer om Medborgarskap i det digitala samhället: hur då då?

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-10-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?