Webbkarta

Nyheter

 • Henrik Sandklef om Javakurs i syriskt flyktingläger

  [2017-02-17] Under hösten kan syriska studenter i två olika flyktingläger läsa programmering på distans tack vare ett samarbete med Göteborgs universitet. Till årsskiftet planeras även en kurs i globala studier.

 • Nu läggs it-utvecklingen i daglig verksamhet

  [2017-02-13] Projekt har länge varit motorn i it-utvecklingen men nu sköts denna allt oftare genom den dagliga verksamheten. Johan Magnusson vid institutionen för tillämpad IT är en av dem som uttalar sig.[ComputerSweden]

 • Västsverige diskuterar forskning om samhällets digitalisering

  [2017-02-01] Den 31 januari träffades representanter från Västsveriges åtta lärosäten samt Västra Götalandsregionen för att diskutera aktuella frågor kring samhällets digitalisering.

 • Ny utlysning av WASP industridoktorander

  [2017-01-27] Wallenberg Autonomous Systems and Software Program (WASP) söker nu upp till 17 industridoktorander vid de fem partneruniversiteten. Sista ansökningsdag är 31 mars 2017.

 • Datorprogram lika bra som läkare på huddiagnostik

  [2017-01-26] En ny studie i tidskriften Nature visar att ett datorprogram kunde skilja vanliga former av hudcancer från ofarliga förändringar med lika hög säkerhet som tränade läkare.

 • Tidningen Curie: Öppna data - inte bara att lägga ut

  [2017-01-20] Vetenskapsrådets tidning Curie har pratat med forskare som delar språkdata, vattenmodeller och DNA-sekvenser över hela världen. De praktiska utmaningarna ser olika ut beroende på forskningsfält, men gemensamt är att data måste förberedas. Det går inte bara att lägga ut.

 • Radio P4 Göteborg: Studenter tar plats i självkörande bilar

  [2017-01-12] I framtiden ska studenterna i Göteborg kunna åka i en förarlös bil mellan de olika campusområdena. Det är i alla fall ambitionerna i ett nytt projekt som Göteborgs universitet har i samarbete med Chalmers och flera företag.

 • Visualisering av mumier på British Museum - Karin Wagner beskriver sin forskning

  [2017-01-09] Karin Wagner, professor vid Göteborgs universitet, beskriver sitt forskningsarbete i artikeln "The mummy and the medical gaze: digital visualisations in the British Museum's exhibition Ancient lives, new discoveries".

 • Bygg om Göteborg i Minecraft

  [2016-12-21] Stadsbyggnadskontoret har tagit fram hela Göteborg i dataspelet Minecraft. Under jullovet lanseras spelet som en tävling.

 • Mobilapp ska öka nyanländas chans att lära sig svenska

  [2016-12-15] För många nyanlända flyktingar är möjligheten att snabbt lära sig svenska språket och hitta ett arbete en förutsättning för att inte hamna i utanförskap. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet och Chalmers ska därför hjälpa arabisktalande flyktingar i Västsverige att med hjälp av mobiltelefonen snabbt lära sig svenska och öka möjligheten till jobb.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?