Webbkarta

Nyheter

 • 25-års jubileum för arbetsmarknadsdag för IT-studenter

  [2018-02-13] Studenttidningen Spionen rapporterar om Gösta studentförening som för 25:e året i rad anordnar en arbetsmarknadsdag där studenter träffar potentiella arbetsgivare och får komma i kontakt med den IT-bransch som väntar efter studierna.

 • Vill du bli forskare inom lärande och IT?

  [2018-02-13] Nu kan du med lärarexamen söka forskarutbildning i tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap. Det är CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, vid Göteborgs universitet som öppnar för antagning till forskarutbildningen under våren 2018.

 • "Låt mobiltelefonerna användas i klassrummet" - Torbjörn Ott i DN

  [2018-01-31] Mobiltelefoner har setts som ett problem i klassrummet. Men rätt använda kan de bli en naturlig del av undervisningen hävdar forskaren Torbjörn Ott, som skrivit en avhandling i ämnet.

 • 9,5 miljoner kronor i forskningsmedel till tillämpad IT

  [2017-12-12] Det blev stor utdelning av forskningsmedel till institutionen för tillämpad IT från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, samt Vetenskapsrådet. ¿ Jätteroligt, det är ett kvitto på att vi forskar om relevanta frågor och håller kvalitet i vårt arbete, säger Jan Ljungberg, professor och viceprefekt för forskning vid institutionen.

 • Ny trend: Dokumentera familjelivet med hjälp av ett proffs (SVT nyheter)

  [2017-11-16] "Trenden i sociala medier att visa upp ett tillrättalagt och perfekt liv är på väg bort. Nu kommer nya trenden - att låta vardagen synas." SVT nyheter skriver om Beata Jungselius forskning.

 • Göteborgs universitet satsar på spelbranschen (GP)

  [2017-10-30] Den svenska spelbranschen växer så det knakar. Men bristen på seniora programmerare är stor. Staffan Björk intervjuas om nystartade masterprogrammet "Game Design & Technology" i GP.

 • Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data

  [2017-10-30] Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data.

 • Matematiskt geni och hedersdoktor har oväntat gått ur tiden

  [2017-10-23] Vladimir Voevodsky, världsledande matematiker och 2016 utsedd till hedersdoktor vid Göteborgs universitet, har hastigt avlidit vid 51 års ålder.

 • Smarta telefoner utmanar lärarens roll i klassrummet

  [2017-09-26] Användningen av smarta telefoner i klassrummet kan skapa konflikter. Trots det har telefonerna blivit en del av den tekniska infrastrukturen för lärande då både lärare och elever använder telefoner som redskap i undervisning och skolarbetet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Robotar kan bidra till nya undervisningsformer i skolan

  [2017-09-12] Pedagogiska robotar i skolan kan i framtiden fungera som assistenter och ge lärarna avlastning. Trots många etiska utmaningar kring användandet av robotar är mellanstadieelever redan nu villiga att följa instruktioner och prata med robotar i klassrummet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?