Webbkarta

March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

Nyhet: 2017-03-31

 

Lördagen den 22 april 2017 arrangeras över hela världen en marsch för att uppmärksamma vetenskapens betydelse för samhället och allas våra liv. Målet är en bred manifestation med deltagare från alla olika forskningsområden.

– Vetenskapens roll utmanas just nu runtom i världen och det är oerhört viktigt att vi värnar om den vetenskapliga friheten att söka och sprida kunskap, säger universitetets rektor Pam Fredman.

Pam Fredman ska själv gå med i marschen och hon är också en av talarna. Hon hoppas att marschen ska locka många människor; såväl bland universitetets anställda och studenter som bland allmänheten.

Universitetets grunduppdrag är att skapa och sprida ny kunskap. Det är enligt Pam Fredman därför naturligt, och viktigt, att tillsammans med andra aktörer lyfta den fria vetenskapens roll och engagera sig i March for Science. Marschen startar vid Gustav Adolfs Torg och tar sig via Kungsportsavenyn till Götaplatsen. Där avslutas manifestationen med tal och andra aktiviteter.

March for Science är en icke-politisk och icke-religiös manifestation för vetenskapens roll i samhället.
Vetenskapsfestivalen, där Göteborgs universitet ingår som en part, samordnar och är värd för March for Science i Göteborg. Motsvarande marscher arrangeras över hela världen, även i Stockholm där organisationen Vetenskap och Allmänhet är samordnare och värd.

Läs mer om March for Science

 

 

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2009-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?