Webbkarta

Om IT-unversitetet

IT-universitetet är ett nätverk som är integrerat mellan Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet. För att reglera verksamheten finns ett avtal som undertecknats av lärosätenas bägge rektorer.

IT-universitetets roll ska i första hand vara att hantera och utveckla de områden inom IKT som inte är paketerade i styrkeområden, akademier eller utbildningsområden. IT-universitetet har i uppdrag att koppla IT till forskning, utbildning och annan verksamhet där IT inte är områdets huvudkomponent, men däremot ett viktigt verktyg för att verksamheten ska ligga i den internationella och banbrytande fronten inom forskning och utbildning. IT-universitetet uppmanas att utmana alla styrkeområden, forskningsinfrastrukturer, institutioner, utbildningar etcetera med frågor kring hur utnyttjande av IT kan lyfta respektive verksamhet.

IT-universitetet ska även aktivt bidra till utvecklingen av det virtuella campuset på Lindholmen. Det gäller också IT i lärandemiljön, där både Chalmers och Göteborgs universitet kontinuerligt utvecklar sin verksamhet.

Kontaktinformation

Nätverket IT-universitetet

Nätverkets kansli, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2018-12-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?